Om norrtull

Norrtull

Norrtull ligger i norra delen av Stockholm i stadsdelen Vasastan. Norrtull är ingången till Stockholms stad från Solna och Uppsalavägen och området är väldigt trafikerat. Det finns massvis med företag, allt ifrån livsmedelsbutiker som ICA och coop till kända bilverkstäder som Tectylstockholm eller Mekonomen. Området har även kemtvätt, mobilaffärer, frisörer, blomsteraffärer och restauranger. O´learys går att hitta vid rondellen Sveaplan, som tar dig mot Solna och Uppsala, Östermalm eller mot södra delarna av Stockholm (via Sveavägen).
Norrtull har flera olika busslinjer, mot exempelvis T-centralen, Odenplan eller Sundbyberg. Fördelen med att bo eller arbeta i Norrtull är närheten till Stockholms universitet och alla företag som finns centralt. Norrtulls närmsta tunnelbanestationer är Odenplan och S:t Eriksplan. Även Fridhemsplan finns nära där man kan byta till buss eller byta till den blåa linjen.
Det finns parker som man kan besöka. Den närmsta är Vanadislunden men det finns även Hagaparken, Vasaparken samt Observatorielunden. Vid Observatorielunden kan man hitta Stadsbiblioteket och Handelshögskolan.